€ 7,99

PRINT boek

niet beschikbaar

ePUB ebook

  € 7,99

Meer van deze auteur


 • Bird on a branch (PDF)

 • Bird on a branch (ePUB)

Vogeltje op Takje

Tips en tricks van een vogelfotograaf

Gertjan de Zoete • ebook • pdf

 • Samenvatting
  In dit boek beschrijft Gertjan de Zoete zijn projectmatige aanpak bij het fotograferen van vogels in de vrije natuur, waarbij hij toewerkt naar een van tevoren gevisualiseerd beeld van "een vogel op een takje". De kern van het verhaal is steeds het uitvoerig observeren en interpreteren van het gedrag van vogels, waarna een opzet gemaakt kan worden om de vogel zo mooi mogelijk in zijn natuurlijke omgeving te portretteren. Maar liefst 18 interessante vogelsoorten komen aan bod, waaronder bosuil, kerkuil, bijeneter, grauwe kiekendief, roodkopklauwier en ijsvogel.
 • Productinformatie
  Binding : PDF
  Auteur : Gertjan de Zoete
  Bestandstype : PDF
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Gertjan de Zoete
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 09-2020
 • Inhoudsopgave
  Inleiding pagina 3
  Roodkopklauwier pagina 4
  Bijeneter pagina 7
  Zuidelijke klapekster pagina 13
  Grauwe kiekendief pagina 15
  Steenuil pagina 18
  Kerkuil pagina 24
  Dwergarend pagina 32
  Boerenzwaluw pagina 35
  Bonte vliegenvanger pagina 37
  Moorse nachtzwaluw pagina 39
  Europese kanarie pagina 41
  Rode wouw pagina 42
  Scharrelaar pagina 47
  Zwarte spreeuw pagina 49
  Zwarte roodstaart pagina 52
  Bosuil pagina 59
  IJsvogel pagina 64
  Blauwe rotslijster pagina 67
  Uitdaging en inspiratie pagina 68
  Gebruikte apparatuur pagina 69
  Over de auteur pagina 69
  © 2020 | Gertjan de Zoete
  Alle rechten voorbehouden
  Uitgave
  1 september 2020
  Vormgeving en opmaak
  Herman Rienstra
 • Reviews (8,8 uit 14 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  08-06-2021
  Inspirerend boek, leuk geschreven, goed toe te passen tips!
  Gertjan heeft een ontzettend leuk boekje geschreven over het fotograferen van vogels. Mooie fotografie van prachtige vogelsoorten in de Extremadura. Maar vooral ook het verhaal is inspirerend. Als vogelfotograaf haal ik er veel leuke tips uit. Tips die je ook thuis in Nederland of in een ander land kunt toepassen en niet specifiek alleen gelden voor de Extremadura. Maar ja, als je dan het verhaal leest begint het wel te kriebelen en weet je dat je toch (nog een keer) naar de Extremadura toe wilt.

     Boeiend geschreven
     Tips overal toepasbaar
     Geen
     Geen

  Geplaatst door uit Rolde / Drenthe , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  30-03-2021
  Apart
  Leuk en vlot geschreven boekje. Mooie vogels die op fraaie foto's voorbij komen. Boek geeft een kleine blik achter de schermen van een vogelfotograaf.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  31-12-2020
  Prachtig
  Prachtige foto's. En boeiend om te lezen hoe de fotograaf de vogels zo mooi heeft kunnen vastleggen.

     Mooi
     Boeiend

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  10-11-2020
  Extra...Birds
  Fantastische foto's, vaak met heel veel geduld en goede voorbereiding tot stand gekomen.


  Geplaatst door uit 3648 , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  10-11-2020
  Leuke titel
  Dit e-boek is voor vogelfotografen heel leuk. Vooral het gegeven dat de auteur er veel voor doet om een mooie vogelfoto te maken is heel leuk. Het geeft aan dat je je hierin toch goed kunt onderscheiden van de duizenden vogelfotografen die ons land kent. Bovendien is de stijl van de auteur vertellend, alsof je er zelf bij bent. En uiteraard bevat dit boekje prachtige vogelfoto's waar ik erg van kan genieten.

     prachtige foto\'s met duidelijke uit
     beetje dun

  Geplaatst door uit Flevoland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  27-10-2020
  A book with stunning photos!
  The photos in this book are truly exceptional. The fact that the author explains in detail how they were taken is an added bonus. Well worth buying just as a visual documentary of some of the charismatic birds of Extremadura.

     Stunning photos
     Says how the photos were taken
     None really!

  Geplaatst door uit Oxford , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  20-10-2020
  Origineel vogeltje
  "Vogeltje op takje" van Gertjan de Zoete is een klein juweeltje van vogelfotografie. Het getuigt van de passie van de auteur voor de natuur en speciaal voor het fotograferen van vogels. Er zitten heel bijzondere opnames tussen, zoals die van parende vogels, nachtelijke opnames, ov die van de vos die een roofvogel zijn prooi ontfutselt. De auteur geeft ook technische informatie bij de foto's en laat ons zien hoe de opnames tot stand zijn gekomen. En als je je wilt toeleggen op het leren fotograferen van vogels ben je van harte welkom op zijn finca (boerderij) in de prachtige, weidse Extremadura in Spanje.

     Schitterende foto\'s
     Interessante beschrijvingen
     Waarom niet wat meer vogels?

  Geplaatst door uit Maarn , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  19-10-2020
  Een boek om van te genieten
  Heerlijk om in dit boek te "bladeren". Mooie foto's met interessante verhalen er bij. Een mooi inkijkje in het soms lastige leven van een natuurfotograaf.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  12-10-2020
  Lezenswaardig boekje met mooie foto\'s
  De schrijver annex fotograaf is een oude bekende van mij. Hij slaagt er nog altijd in zijn publiek te boeien met prachtige foto(tips) en dito verhalen. Vogeltje op takje is een musthave voor alle vogelliefhebbers en fotografen. Zeker voor alle bezoekers van Extremadura in Spanje.

     informatieve en grappige teksten
     mooie foto\'s

  Geplaatst door uit Oude Tonge , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  10-10-2020
  Hebbeding
  Dat Gertjan een een goede fotograaf is wist ik al lang , dat hij ook een vlotte pen heeft is voor mij een aangename verrassing . Vogeltje op een takje heeft aan iedereen die regelmatig in de natuur struint iets te bieden . Het is een boekje dat vlot leest , en je een hoop interessante zaken leert over vogels , maar ook onderdompelt in de gedachten van de fotograaf . Omdat hij in Extremadura woont en werkt is het bovendien opgesmukt met schitterende foto's van prachtige soorten . Zelf natuur(vogel)fotograaf zijnde vind ik het ook zeer interessant dat hij beschrijft hoe hij zijn "decor" maakt , wat fotomateriaal en welke instellingen hij gebruikt . Voor mij een leerrijke aanrader , blij dat ik het heb .

     Je hoeft geen fotograaf te zijn ,
     als je fotografeert , nuttige tips

  Geplaatst door uit Marpartida de Plasencia , Extremadura , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  02-10-2020
  Prachtige foto\'s
  Het boekje bevat niet alleen prachtige foto's maar geeft ook uitleg over het ontstaan. Het leest heel plezierig en geeft als belangrijkste advies: verdiep je in de te fotograferen vogel! Natuurlijk bevat het ook alle technische gegevens van de opgenomen foto's.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  01-10-2020
  Vogeltje op Takje
  Met veel plezier het boek Vogeltje op Takje gelezen, vooral ook omdat wij op de beschreven plekken geweest zijn. Wij kunnen niet wachten om daar snel weer heen te gaan.


  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  16-09-2020
  Simpele titel voor complexe vogelfotografie
  Ook al ben je geen fotograaf en al helemaal geen vogelaar, toch lees je dit boek in een adem uit. Voor een fotograaf en een vogelaar moet het nog veel leuker zijn, zij zullen zich Gertjans verhalen nog veel beter kunnen voorstellen. De verhalen zijn leuk en humorvol met toch genoeg intelligente waarnemingen en de foto’s, nou ja, die zijn ongelooflijk prachtig. Het lijkt zo simpel: even een kiekje van een vogeltje op een takje. Ik weet inmiddels beter. Kom maar op met nog zo’n boek Gertjan!

     Smullen van een vogeltje

  Geplaatst door uit Delft , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  16-09-2020
  Vogeltje op Takje
  Met veel plezier en blij verrast hebben wij het e-book van Gertjan de Zoete gelezen. Wij kennen Gertjan (en Elly ) al lange tijd en hebben al vele malen op hun Finca verbleven. Toen wij hoorden dat Gertjan een boek ging schrijven , werden wij wel heel nieuwsgierig. Wij , als natuurfotografen , zijn natuurlijk benieuwd naar de verhalen , foto's en tricks van een collega fotograaf. Onze hoge verwachtingen zijn helemaal waar gemaakt , het fotowerk als verwacht en de tricks goed beschreven. Het boekje leest vlot weg en ziet er prima uit. Een beroemd voetballer had het er over dat elk nadeel wel een voordeel heeft . Het voordeel van deze uiterst vervelende Covid 19 periode is wel dit bijzonder mooie boek , welke wij van harte aanbevelen. Koop dit boek royaal , geef het cadeau aan uw vrienden en help deze aardige mensen een beetje de winter door. gr Dirk en Marie-Jose Boon.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 7,99

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

De eerste jaren nadat we emigreerden woonden we in Berzocana in een prachtige bergachtige omgeving. Toevalligerwijs was dat een van de weinige plekken waar onder een brug al jarenlang, zo hoorden we, een scharrelaar woonde. De scharrelaar, een prachtig blauw gekleurde vogel ter grootte van een gaai, komt in april terug uit zuidelijk Afrika en is een schaarse broedvogel in Extremadura. Vooral door zijn kleuren is het een fotogenieke vogel. Drie jaren achter elkaar heb ik geprobeerd om deze vogel te fotograferen en pas na heel veel pogingen is het me een keer gelukt.
Voorafgaand heb ik vanuit de auto de situatie uitvoerig en langdurig geobserveerd om te kijken wat de vogel zoal deed en van welke zitplekken hij graag gebruikmaakte. Om te beginnen zat hij vaak op een van de foeilelijke brugleuningen; daar wil je zo’n prachtig beest natuurlijk niet op maken. Ik dacht bij mezelf dat als ik een iets hogere zitplaats creëer, hij daar dan graag gebruik van zou maken, wat veel andere vogels doen. Edoch, die plek trok de scharrelaar niet buitensporig aan. Heel af en toe maakte hij er gebruik van, maar vaker niet dan wel. Van alle keren dat ik er bij heb gestaan, is het me slechts eenmaal gelukt.
Uiteraard trok ik met mijn gedrag; rommelen rond de brug en lang in de auto zitten, de aandacht van een enkele passant en het duurde niet lang of de Guardia Civil kwam langs en wilde eens precies weten wat ik allemaal van plan was. Ik legde uit, in de paar woorden Spaans die ik toen machtig was, wat mijn idee was. Ook moest er in de kofferbak worden gekeken. Toen alles in orde bleek, was het goed en was ik niet langer verdacht(e), maar gewoon een vreemde scharrelaar. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen