€ 4,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • De Film (boek)

 • De opbrengst van creativiteit (boek)

De Film

Jan van Dingstee • ebook • epub

 • Samenvatting
  Oscar is een filmproducent met een fascinatie voor geschiedenis. Wanneer zijn mentor Leo het bedrijf Dutch Film Design verkoopt, wordt het overgenomen door Guy Dupont. Oscar raakt in conflict met deze Vlaming, die geheel andere plannen met het productiehuis voorheeft.

  Oscars jeugdvriend Nick is als zakelijk adviseur aan het bedrijf verbonden. Zijn leven verloopt op rolletjes tot hij in een duivels scenario terechtkomt dat hem dwingt te kiezen tussen zijn vriendschap met Oscar en de enige kans zich uit een uitzichtloze situatie te bevrijden.

  Intussen wordt de succesvolle kunstschilder Emile Noblet door zijn verleden ingehaald. Chantage en bedreiging voeren hem vanuit zijn ateliers in Valencia en Amsterdam terug naar zijn geboortestreek in Zuid Frankrijk. Daar, in het hotel van Nicks vrouw, kruisen de paden van Oscar en Emile elkaar. Tussen hen ontstaat een vriendschap die beiden moed en inspiratie geeft hun benarde omstandigheden te lijf te gaan.

  Centraal thema in het boek is uitsluiting. Het geheimzinnige snijpunt tussen jezelf uitsluiten of uitgesloten worden en de rol die onvoorwaardelijke liefde daarin speelt. Het boek ‘De Film’ volgt het spoor van drie mannen die elk hun eigen strijd over de regie van het leven voeren. Gehinderd door oorsprong en afkomst, gemangeld tussen intuïtie en verstand, worden zij geconfronteerd met gemis, verlies, loyaliteit, identiteit, passie, principes en de kracht van hun verlangens. Ieder van hen maakt tenslotte zijn eigen keuzes om in een moeizame dans met de wereld op de been te
  blijven.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Jan van Dingstee
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Jan van Dingstee
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 12-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  02-03-2020
  De Film recensie Biblion
  We volgen de levens van drie zijdelings gerelateerde mannen in Nederland en Frankrijk. Oscar is een filmproducent die merkt dat het niet botert met de man die zijn productiebedrijf heeft overgenomen en nu dreigt hij op een zijspoor te worden gerangeerd. Nick is een beleggingsadviseur die zoals zovelen door de financiële crisis van 2008 in de afgrond dreigt te worden gestort, maar die zich op het Franse platteland probeert te herpakken. Emile ten slotte is een gerenommeerde kunstschilder wiens reputatie op het spel komt te staan wanneer de zoon van een vroegere vriend opduikt en hem chanteert. Op het einde van het boek kruisen hun wegen, maar belangrijker zijn de inzichten die elk van hen zich in de loop van het verhaal heeft eigen gemaakt. Centrale motieven daarbij zijn eigenbelang, liefde en liefdeloosheid, en een voortschrijdend besef van de kwetsbaarheid van het eigen leven. Een ambitieuze en goed geschreven psychologische debuutroman die wel iets te lang is en te veel informatie over de verschillende personages probeert in te passen. C.C. Oliemans


  Geplaatst door uit Zoetermeer
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 4,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen