€ 17,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Hoe manage jij jouw Agile transformatie?

Ronald Buis • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wat betekent het voor een manager als de organisatie besluit om Agile te gaan werken? Een ding is zeker, bij de transformatie naar Agile, verandert de rol van leidinggevenden ingrijpend. Er worden specifieke leiderschapsvaardigheden van je gevraagd. Wat er verandert, wat jouw rol daarin is, welke consequenties dat heeft voor jouw leiderschap en je hoe daarmee om gaat lees je in deze Gids voor leiders.

  Deze gids is ontstaan uit de samenwerking van drie ervaren Agile Coaches. In hun werk aan Agile transformaties bij klanten werden zij steeds geconfronteerd met dezelfde vragen en uitdagingen. De antwoorden op deze vragen en hoe je omgaat met de uitdagingen vind je niet terug in de theoretische boeken over Agile. Als lezer van deze Gids voor Leiders ben je waarschijnlijk één van de mensen binnen de organisatie die de wens koestert om wendbaarder te willen worden. Als manager heb je daarin een belangrijke rol te spelen. Je hebt ongetwijfeld gehoord over Agile en bent aan het nadenken over hoe dit gedachtengoed jouw organisatie kan helpen. Je vraagt je af wat jouw rol is in het geheel. Wat kun jij bijdragen? Hoe pak je zo’n transformatie aan? Wat betekent Agile werken in de praktijk? En waar ga je beginnen? Met deze gids willen we jou daarbij helpen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 108
  Uitgeverij : Maj Publishing
  ISBN : 9789079182473
  Datum publicatie : 12-2019
 • Inhoudsopgave
  Een Agile revolutie vraagt om leiders met lef 1 Hoe start je een Agile revolutie? 1.1 Inleiding 1.2 Stappen in de transformatie Stap 1: Begin bij jezelf Stap 2: Synergie met je klanten Stap 3: Maak het interessant voor de leiding van je organisatie Stap 4: Zorg voor een leidende coalitie Zonder transformatie van leiders geen Agile transformatie 2 Agile werken vraagt om een leiderschapstransformatie 2.1 Inleiding 2.2 Vergroot het bewustzijn van je eigen mindset en manier van handelen 2.3 Inzicht krijgen in veranderingen die jouw leiderschap raken 2.4 Focus bepalen wat je te leren hebt 2.5 Aanpak en support inrichten 2.6 Stagnatie herkennen en aanpakken 2.7 Inzicht en oefenen met vaardigheden die helpen om je leiderschap te versterken Zorg als leider dat de teams een duidelijk doel hebben en faciliteer succes 3 Succesvolle teams 3.1 Inleiding 3.2 Wat is een topteam? 3.3 Waar is een team van: wat is het werk dat ze gaan oppakken? 3.4 Samenstelling van de teams: wat doe je wel en wat doe je niet 3.5 Kies een heldere samenwerkingsstructuur in en tussen teams 3.6 Ondersteun de teams in de groei. Zorg voor kennisoverdracht en lerend vermogen en andere coördinerende mechanismen 3.7 Afsluiting Schaal alleen op als het echt niet anders kan 4 Opschalen naar meer teams 4.1 Inleiding 4.2 Wat is mijn rol als leider in het verder brengen van de transformatie? 4.3 Welke coördinatie issues spelen bij het werken met meerdere Agile teams? 4.4 Opschalen: hoe gaan we samen op reis? 4.5 Leren van andere organisaties met ervaring in Agile werken 4.6 Nawoord en hulpvragen Begrippenlijst Index
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

5-7 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen