€ 37,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Permiso de Conducir B - la Teoría (2016)
  Permiso de Conducir B - la Teoría (2016) (boek)

Nooit meer zakken - het 'andere' theorieboek rijbewijs B (2016)

gemakkelijk leren door vraag en antwoord

Esmée E. Fauth • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Let op: de vernieuwde versie 2020 komt rond december uit.

  Voor wie is dit boek?

  Dit boek kan door iedereen gebruikt worden. Het is echter speciaal gemaakt voor diegenen die niet zo makkelijk met een ‘normaal’ theorieboek leren. Het bestaat uit 600 vragen en antwoorden in zo eenvoudig mogelijke taal.
  Alle theorie die je nodig hebt om te kunnen slagen zit in de vragen verwerkt. Kleine hapklare brokjes kennis die je overal tot je kunt nemen - een paar vragen bij de bushalte, tijdens de pauze, in de wachtkamer van de tandarts, vlak voor het eten, waar je ook maar even de gelegenheid hebt.

  Waarom vraag en antwoord?

  Je weet pas of je iets goed geleerd hebt op het moment dat iemand je er een vraag over stelt en jij moet uitleggen hoe het zit. Pas dan merk je of je de kennis goed genoeg in je hoofd hebt. Dit boek geeft je geen meerkeuze-vragen, maar open vragen: je moet zelf het goede antwoord geven om de kennis in je hoofd actief te maken. Meerkeuzevragen helpen je bij het vinden van het goede antwoord. Dat is fijn op het examen, maar niet handig tijdens het leren.

  Gemakkelijk leren door vraag en antwoord

  • Alle theorie in 600 vragen
  • Speciaal voor iedereen die niet zo makkelijk leert
  • Open vragen om de stof actief te maken in je hoofd
  • Effectief en overzichtelijk leren
  • Leren kan overal: bij de bushalte, in de pauze, in de wachtkamer etc.
  • Kleine makkelijk behapbare stukjes kennis
  • Bepaal je eigen leertempo en bereken hoeveel tijd je nodig hebt voor het examen
  • Kun je 20 vragen per dag leren, dan ben je binnen een maand klaar voor het examen
  • Leren en jezelf tegelijkertijd overhoren
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 234
  Uitgeverij : Interea Publishing
  ISBN : 9789490428006
  Datum publicatie : 02-2016
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave

  Hoe je dit boek het beste kunt gebruiken 4
  Wat dit boek jou biedt 4
  Waarom open vragen? 4
  Stap voor stap leren 4
  Hoe kom je aan proefexamens? 5
  Gevaarherkenning 5
  Categorie: Definities - Vragen 9
  Categorie: Maximumsnelheid - Vragen 27
  Categorie: Voorrang 35
  Categorie: Auto(snel)wegen 47
  Categorie: Verkeersborden – Vragen 51
  Categorie: Parkeren en stilstaan - Vragen 97
  Categorie: Verkeersregels 113
  Categorie: Voorschriften 125
  Categorie: Aanhangwagens 133
  Categorie: Fietsers en bromfietsers 143
  Categorie: Verkeerssituaties 145
  Categorie: Auto en inrichting 159
  Categorie: Lading 167
  Categorie: Overwegen en tunnels 173
  Categorie: Rotondes 179
  Categorie: Lichten 185
  Categorie: Wegmarkeringen 197
  Categorie: Voorsorteren 201
  Categorie: Rouwstoeten en militaire colonnes 203
  Categorie: Het nieuwe rijden 213
  Verkeersbordenoverzicht 217
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 37,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hoe je dit boek het beste kunt gebruiken

Dit boek is voor iedereen die er enigszins tegenop ziet om zijn theorie-examen te gaan doen. Voor diegenen die voor het eerst examen gaan doen, maar vooral ook voor iedereen die al één of meerdere keren gezakt is.

Wat dit boek jou biedt

Leren moet je uiteindelijk altijd helemaal zelf doen, daar kan geen enkel boek iets aan veranderen. Wat wèl kan uitmaken is de manier waarop de stof aan je gepresenteerd wordt. Dit boek bevat alle theoriekennis die je nodig hebt, opgesplitst in ruim 600 kleine hapklare brokjes kennis in de vorm van vragen met antwoorden. Je hoeft geen hoofd- en bijzaken te leren onderscheiden, want dat is al voor je gedaan. Alles wat je hoeft te doen is een aantal vragen per dag te leren op de manier die hieronder wordt beschreven.

Waarom open vragen?

Er is voor gekozen om juist géén meerkeuzevragen te stellen, zoals op het examen, maar open vragen – vragen waar je zelf het antwoord op moet geven. Waarom? Omdat je pas weet of je iets geleerd hebt als je het aan een ander uitlegt. Als jij een vraag uit dit boek probeert te beantwoorden, doe je dat in je eigen woorden. Daarbij maak je gebruik van de kennis die al in je hoofd is opgeslagen.

Stap voor stap leren

Hoe kun je het beste aan de slag met dit boek? Kijk maar eens naar de eerste bladzijde met vragen. Op de linker bladzijde zie je de vragen staan (vaak met een plaatje). Daarvóór zie je twee kolommen met aankruishokjes: ‘geleerd’ en ‘overhoord’. Op de rechterbladzijde vind je de antwoorden. Je krijgt nu een aantal leertips over hoe je het beste kunt leren. Als je je hieraan houdt, zul je je nog verbazen over de hoeveelheid stof die je nu ineens kunt onthouden!

Zó kun je het beste aan de slag:

1. Lees één vragenpagina met de bijbehorende antwoorden helemaal door.
2. Lees daarna de vragen met de antwoorden stuk voor stuk door.
3. Probeer het antwoord in je eigen woorden te herhalen zonder te spieken.
4. Als je alle antwoorden op de vragenpagina uit je hoofd kunt geven, leg je het boek weg.
5. Pak het boek voordat je gaat slapen nog een keer en herhaal alle vragen.
6. Als je alle antwoorden nog steeds uit je hoofd kunt geven, vink je deze af onder het kopje ‘geleerd’.
7. Ga de volgende dag door met de volgende pagina.
8. Dit doe je elke dag, totdat je de antwoorden op alle vragen goed kunt geven.
9. Begin nu pas met het maken van proefexamens, zodat je jezelf traint om de kennis die je nu hebt ook snel te kunnen toepassen.
10. Herhaal alle vragen ongeveer een week voor het examen nog eens, het liefst allemaal door elkaar. Elke vraag die je meteen kunt beantwoorden, vink je af onder het kopje ‘overhoord’. Er blijven dan een aantal vragen over die wat moeilijker blijven hangen. Die herhaal je net zo lang totdat je zonder problemen het antwoord kunt geven. Dan vink je deze ook af.

Zijn er vragen bij waar je elke keer het antwoord op vergeet? Vink deze dan nog niet af, maar herhaal ze de volgende dag. Net zo lang totdat het antwoord er zonder problemen uitrolt. Dan vink je deze ook af.

Je kunt het leren van de vragen het beste een beetje over de dag verspreiden. Bijvoorbeeld, een aantal bij de bushalte, een aantal in je pauze en een aantal vlak voor het eten. Zo overvoer je je brein niet met informatie, waardoor de kans veel groter wordt dat alles wat je geleerd hebt ook echt blijft hangen.
Het is belangrijk dat je de vragen vlak voor het slapen herhaalt, omdat de antwoorden dan beter in je geheugen zullen blijven opgeslagen.

Door op deze manier te leren, heb je altijd overzicht over de hoeveelheid stof die je al kent en die je nog moet herhalen. Doordat je leert door kleine stukjes theorie te overhoren en niet door hele alinea’s tekst in je hoofd te stampen, wordt het makkelijker om beetje bij beetje alle kennis in je hoofd te krijgen. En wel op zo’n manier, dat je de kennis ook zelf kunt verwoorden en niet afhankelijk bent van de antwoorden bij de meerkeuzevragen op het examen, hopend dat je het goede antwoord misschien herkent.

Hoe kom je aan proefexamens?

Examenvragen zijn verkrijgbaar op CD-ROM of via internet. Je kunt op de site www.rijbewijstheorie.com onder het kopje “Examenlinks” kijken. Daar vind je links naar andere websites waar je online proefexamens kunt doen, meestal tegen een kleine vergoeding. Je kunt natuurlijk ook één van de vele examen-CD-ROMs kopen op andere sites of via je rijschool, de boekhandel of Internet.
Je zult merken dat je steeds beter en sneller wordt in het maken van de examenvragen, omdat je er een soort routine in krijgt. Daarom is het goed om zoveel mogelijk proefexamens te maken, totdat je elke keer zonder problemen slaagt.

Gevaarherkenning

Tegenwoordig zitten er ook 25 vragen Gevaarherkenning in het theorie-examen. Je hoeft er weliswaar maar 12 van de 25 goed te hebben, maar het is wel een belangrijk onderdeel. Aangezien dit onderdeel een groot beroep doet op je rij-inzicht, is het beter om al een heel eind gevorderd te zijn met je praktijklessen, vóórdat je het theorie-examen aflegt.

Er bestaan tot nu toe geen theorieboeken om je hiervoor te trainen, alleen hele series proefexamens, zodat je goed kunt oefenen. Het idee hierachter is dat als je de verkeerstheorieregels kent en je voldoende leservaring hebt, je voor dit onderdeel moet kunnen slagen. Zo eenvoudig blijkt het in de praktijk echter niet voor iedereen te zijn. Om je toch wat houvast te geven bij het oefenen van dit onderdeel, volgt hier een serie tips.

Remmen, gas loslaten of niets doen?

• Remmen wil niet altijd alleen maar zeggen op de rem trappen. Het kan ook betekenen op de motor afremmen, dus terugschakelen zonder het rempedaal in te trappen.
• Als je moet inschatten of je moet remmen of gas loslaten, ga er dan vanuit dat je met gas loslaten snel 10 kilometer per uur in snelheid vermindert en met remmen zoveel als nodig. Als je van 50 naar 40 kilometer per uur terug moet, laat dan gas los. Moet je van 50 naar 20 kilometer uur terug? Kies dan voor remmen.
• Niets doen betekent dat je snelheid goed is en dat de situatie geen gevaar kan opleveren. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen