€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Schiermonnikoog, verhalen van eilandliefhebbers deel 2
  Schiermonnikoog, verhalen van eilandliefhebbers deel 2 (boek)
 • Cover Schiermonnikoog, verhalen van eiland-liefhebbers
  Schiermonnikoog, verhalen van eiland-liefhebbers (boek)

Schiermonnikoog, verhalen van eilandliefhebbers

Deel 3

Ed Kieckens • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het eilandgevoel

  Over het Waddeneiland Schiermonnikoog raak je niet snel uitgepraat. Dat blijkt uit de verhalen en gedichten in dit boek, geschreven door liefhebbers van het eiland. Een eiland dat gekenmerkt wordt door rust, ruimte, natuur en gemoedelijkheid. Een plek waar een mens weer tot zichzelf komt.

  In mei 2018 verscheen ‘deel 1’, gevolgd door ‘deel 2’. Op veler verzoek nu dus ‘deel 3’, met nieuwe verhalen en nieuwe foto’s. Dit boek is het allerlaatste boek in de serie van drie boeken met verhalen en gedichten.

  De samensteller van de drie boeken maakte ruim dertig jaren geleden kennis met Schiermonnikoog. En dat was liefde op het eerste gezicht. Die passie voor het eiland is nooit meer over gegaan. Dat leidde onder meer tot de website www.schierweb.nl en tot het samenstellen van de drie boeken.

  Credo van de samensteller: ‘Wie eenmaal op het eiland is geweest, laat er iets van zichzelf achter en ‘moet’ er dus wel terugkomen’.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 294
  Uitgeverij : SG
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 09-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Op de boot stappend in Lauwersoog begint het gevoel van los laten al. En hoe verder ik de Waddenzee op kom, hoe meer ik los laat, hoe meer ik los kom, hoe ruimer het in mijn hoofd wordt.

Ik ben op alle Waddeneilanden geweest. Het los laten en los komen lukte op Terschelling (op de Boschplaat) een beetje. Maar terugkomend op Schier wist ik: Hier laat ik los, hier kom ik los, hier ervaar ik de ruimte. Dit is mijn eiland, hierheen zal ik telkens terugkeren.

Wanneer ik door de straten (Streken) van Schiermonnikoog loop of fiets, voel ik me thuis. Gaande langs de huizen en huisjes voel ik me ermee verwant. Een oergevoel! En ik kom los. Waar ik ook slaap op het eiland, bij mensen thuis of in een huisje… ik voel me thuis. Meteen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen