€ 71,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Verpleegkundige interventies
  Verpleegkundige interventies (ePUB)

Verpleegkundige interventies

Gloria M. Bulechek • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Geeft een gestructureerde indeling van verpleegkundige handelingen en verrichtingen

  Geeft een goed beeld van de actuele klinische praktijk en recent onderzoek

  Met veel praktische tips voor de ontwikkeling van leerplannen

  Bevat meer dan 550 interventies

  Verpleegkundige interventies is de vertaling van Nursing Interventions Classification (NIC). Deze vierde, herziene Nederlandse editie is gebaseerd op de zesde Amerikaanse druk. Het boek biedt een gestructureerde indeling (taxonomie) van verpleegkundige handelingen en verrichtingen. De belangrijkste kenmerken van de NIC zijn:
  - volledigheid: meer dan 550 interventies, waarvan 23 geheel nieuwe en 133 herziene interventies- evidence-based;- vanuit de bestaande praktijk ontwikkeld;- weerspiegelt de actuele klinische praktijk en recent onderzoek;- duidelijke en klinisch zinvolle terminologie;- in het veld getoetst;- gecombineerd met de NANDA-diagnoses ( 2012-2014 NANDA-I).
   Verpleegkundige interventies draagt bij tot adequaat onderwijs in de klinische besluitvorming. Het boek voorziet in standaardisering en definiëring van de benodigde kennis voor verpleegkundig onderwijs en de verpleegkundige praktijk. Tevens is het een hulpmiddel bij de ontwikkeling van leerplannen, die daardoor beter aansluiten op de praktijk.Verpleegkundige interventies is primair bedoeld voor verpleegkundigen. Zij kunnen met dit boek een keuze maken uit mogelijke interventies. Daarnaast kan het boek een hulpmiddel zijn bij de communicatie over behandelingen met andere zorgverleners.Verpleegkundige interventies ondersteunt bovendien beleidsfunctionarissen bij het zichtbaar maken van het verpleegkundig oordeel in de gezondheidszorg. Zij kunnen het boek gebruiken voor het onderzoeken van de effectiviteit en de kosten van de verpleegkundige zorg en het maken van een doelmatige planning.Nieuwe interventies zijn onder meer: Centraalveneuze toegangsweg, zorg bij; Waardering; Healing touch; Dementie, zorg bij dolen; Levensvaardigheden, bevordering; Voedingsfasering: gewichtsoperatie en Stamcelinfusie.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 171mm x 240mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036811521
  Datum publicatie : 01-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 71,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 23:15 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen