Niet leverbaar

×

€ 35,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Wetenschap: wat, hoe en waarom?

Merel Lefevere • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wetenschapsfilosofie is kritische reflectie over wetenschap en wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek neemt uiteenlopende vormen aan en mondt ook uit in verschillende soorten resultaten.

  Die variatie leidt tot verschillende clusters van vragen die in dit boek aan bod komen, zoals: Wat zijn wetenschappelijke experimenten? Aan welke voorwaarden moeten ze voldoen om betrouwbare informatie te geven? Welke soort kennis kunnen ze opleveren? Evenzeer vragen als: Wat zijn wetenschappelijke theorie├źn? Hoe komen ze tot stand? Hoe kunnen we ze vergelijken en beoordelen?

  Daarnaast is er ook ruime aandacht voor vragen over wetenschap als geheel, over haar sociale en maatschappelijke rol en over haar relatie tot andere kennisvormen, bijvoorbeeld: Wat is het doel - of de doelen - van wetenschap? Hoe kan wetenschapsbeleid vorm gegeven worden? Zijn er grenzen aan wetenschap? Hoe verhoudt wetenschap zich tot religie, ethiek of metafysica?

  Winnaar van de Garant-studieboekprijs 2016

  Over de auteurs
  Erik Weber is gewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent, waar hij wetenschapsfilosofie en metafysica doceert en onderzoek verricht in deze domeinen.
  Bert Leuridan doceert wetenschapsfilosofie, logica en taalfilosofie aan de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek is voornamelijk geconcentreerd op wetenschapsfilosofie.
  Merel Lefevere is praktijkassistente kennisleer en wetenschapsfilosofie aan de Universiteit Gent. Zij verzorgt er de werkcolleges bij de vakken wetenschapsfilosofie.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 113mm x 243mm
  Aantal pagina's : 364
  Uitgeverij : Garant
  ISBN : 9789044134469
  Datum publicatie : 10-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 35,90


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen