Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 7,95

PRINT boek

  € 22,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Ritueel leiderschap (boek)

Ritueel leiderschap

Harrie Flinsenberg • ebook • epub

 • Samenvatting
  Ritueel Leiderschap neemt ons mee naar de wereld van het ritueel en haar betekenis voor mens en samenleving.
  Harrie Flinsenberg gaat aan de hand van “De Gesprekken” van Confucius in op de centrale rol die het ritueel twee duizend jaar lang heeft gespeeld in de Chinese samenleving.
  Vervolgens schetst hij de ontwikkeling van het rituele erfgoed in het Westen met haar uiteindelijke teloorgang in de moderniteit.
  Met het verdwijnen van de rol van het ritueel in de ontwikkeling van de samenleving, is er volgens de schrijver iets wezenlijks verdwenen uit het hart van die samenleving, een samenleving die aan het begin van de 21ste eeuw sterk onder druk is komen staan door globalisme en individualisme.
  De schrijver werkt dit in een meeslepend betoog nader uit waarbij de rol van het ritueel als een hogere vorm van communicatie en leerschool van het hart voorop staan in de zoektocht naar een 'nieuw mandaat des hemels'.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Harrie Flinsenberg
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789491293047
  Datum publicatie : 01-2017
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord

  I. Introductie

  II. Confucianisme

  III. Grieks-Joods-Christelijke rituele erfgoed

  IV. De Moderniteit in vogelvlucht

  V. Rituelen: Een hogere vorm van communicatie

  VI. Ritueel Leiderschap

  VII. Ritueel in de 21ste eeuw

  VIII. Epiloog

  Appendix
  -Islam
  -Hindoeïsme
  -Boeddhisme
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 7,95

PRINT boek

  € 22,95

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Rituelen en riten. Wie kent ze niet. Oost en West is ervan doordrongen. Zichtbaar en onzichtbaar zijn zij onderdeel van onze traditie. Soms vergeten of verbannen naar de uithoeken van de menselijke geschiedenis, soms hyper modern.
Kunnen we leren van de geschiedenis van het ritueel? Als individu? Als samenleving? Kan ze iets betekenen op onze weg naar een toekomst in een samenleving waar de globalisering vele culturen tezamen heeft gebracht op één en hetzelfde speelveld? Zitten er aanknopingspunten tot verrijking of bijsturing in voor de samenleving in deze 21ste eeuw? ×
SERVICE
Contact
 
Vragen