Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 43,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Europese rechters in gesprek
  Europese rechters in gesprek (boek)
 • Cover Europese rechters in gesprek
  Europese rechters in gesprek (PDF)

Privaatrecht in context

Marc Loth • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek is een Uitleiding uit het privaatrecht, bestemd voor masterstudenten die zich voorbereiden op hun professionele loopbaan. Het biedt een reflectie op het karakter van het privaatrecht en op de aard van de beoefening en de wetenschappelijke bestudering daarvan. Op welke wijze wordt het privaatrecht beoefend en bestudeerd? Wat betekent dat voor mijn eigen bestudering van het vak? Wat voor jurist of civilist wil ik eigenlijk zijn? Deze vragen zijn van belang voor iedere jurist en civilist.

  De centrale gedachte is dat het privaatrecht alleen in zijn context te begrijpen is, dat daarvoor een pluraliteit aan methoden noodzakelijk is, en dat de civilist daarom van verschillende markten dient thuis te zijn. Vanuit dit perspectief worden verschillende onderwerpen belicht, zoals het begrip privaatrecht, de geschiedenis van het privaatrecht, het privaatrecht als taalspel, het ambacht van de civilist, de waarden van het privaatrecht, de methode en de discipline van het privaatrecht, en de professie van de civilist. Telkens wordt het gekozen perspectief vergeleken met alternatieve opvattingen, zodat de lezer zijn of haar eigen keuzes kan maken.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 171mm x 241mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Boom Juridische uitgevers
  ISBN : 9789462904064
  Datum publicatie : 08-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 43,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen