€ 17,50

ePUB ebook

  € 7,50

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Dachtboek van een sago knar
  Dachtboek van een sago knar

Dachtboek van een sago knar

Leo van Kned • Boek • paperback

 • Samenvatting
  "Dachtboek van een sago knar" heeft wel als bedoeling wat gedachten over het gewoonte doen en laten van de medemens uit de doeken te doen, en wel in laagdrempelige taal. Waarom? Omdat men nogal idiote gedachtengangen krijgt opgediend door allerlei informatie bronnen cq media. Tja, die van dit boek zullen ook wel lijp worden gevonden. Maar, tijd om eens buiten de meut wat bewuster te gaan denken, mede om permanente stramien trauma te voorkomen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 127mm x 203mm
  Aantal pagina's : 145
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463453059
  Datum publicatie : 02-2018
 • Inhoudsopgave
  De onderwerpen zijn nagenoeg dezefde als pakweg 88 jaar geleden door de welbekende meneer Kahlil Gibran in zijn boek 'De profeet', echter nu in totaal tegenovergestelde stijl: Liefde, huwelijk, kinderen, geven, eten en drinken, werk, vreugde en droefheid, huizen, honden, kleding, kopen en verkopen, misdaad en straf, wetten, vrijheid, rede en hartstocht, pijn, zelfkennis, onderwijs, vriendschap, praten, goed en kwaad, gebed, genot, schoonheid, religie, dood, en virtueel. Dat allemaal met recalcitrantie, en wel onpoëtisch en sago voor de raap.

  Dachtboek van een sago knar is geen romantisch verhaal en barst niet van de literaire hoogstandjes. De bedoeling is om de lezer(es) een nuchtere spiegel voor te houden, op diverse gebieden.
  En waarom? Omdat men over het algemeen er gewoonten op na houdt onder invloed van tredmolen informatie bronnen cq media. Of dat erg is? Ja, om sago van te worden!
 • Reviews (8 uit 3 reviews)

  19-05-2018
  Wat een raar boek
  Ik heb dit boek helemaal gelezen en weet niet wat ik ervan moet denken. Of de pseudo schrijver is geestelijk gestoord, of die man (geen vrouw neem ik aan) is geniaal. Ik lag wel krom van de lach, maar de onderwerpen zijn wel doodserieus waardoor het boek voor mij als een rare lach-ernst combinatie overkomt.

     Harde kijk op het gewone leven
     Pijnlijk eerlijk
     Ja wel nogal beledigend
     Met wrange humor lijkt het zo

  Geplaatst door uit Sneek , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 7 uit 10


  21-04-2018
  Scherp, hilarisch & food for thought
  Ik heb Dachtboek van een sago knar in nagenoeg een ruk uitgelezen. Heb er vaak hard om moeten lachen omdat het vaak zo herkenbaar is, maar toch met een twist die je aan het denken zet. De gedachtengangen en taal in dit boek zijn vermakelijk en compleet buiten de gebaande paden. Waardoor je net even een andere kijk krijgt en je je eigen grijze hersenmassa hoort kraken. Kortom: lezen!

     Vermakelijke uitgangspunten
     Hilarisch taalgebruik
     Je moet het zeker herlezen

  Geplaatst door uit Leiden , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  13-03-2018
  Recht voor zijn raap
  De auteur vertelt per thema in ongezouten taal hoe hij over onze social media en game maatschappij denkt. Hij spreekt hierbij de lezer rechtstreeks aan op zijn gedrag van zich veelal onbewust laten meevoeren in deze nieuwe normen en waarden, waar de auteur geen spaan van heel laat. Hij roept hiermee op tot een revolutie om op zijn minst de lezer eens na te laten denken over waar hij mee bezig is. Alhoewel de toon van zijn oratie vaak erg boos is, kan ik de directheid wel waarderen. Het spreekwoord “zachte heelmeesters maken stinkende wonden” is hier wel op zijn plaats. Toch slaat zijn boosheid aan het eind om in het uitspreken van hoop op verbetering op een milde en poetische manier.

     Onomwonden
     Direct
     Ietwat zwartgallig

  Geplaatst door uit Leiden , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 17,50

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Dit dachtboek is een nachtboek met gedachten ;-) Een sago knar is een ouwe zak die niet meer om alledaagse zaken kan lachen. Ikke dus. Okay dan, wat is dit dan voor een boek?

U kent misschien wel het boek 'De profeet' pakweg achtentachtig jaar geleden geschreven door Kahlil Gibran.
Welnu, ik heb de hoofdstuk titels van hem gejat en voor dit boek gebruikt, plus nog wat extra. De inhoud is uiteraard geheel anders, absoluut niet poëtisch, lijnrecht tegenovergesteld.

De onderwerpen zijn: Liefde, huwelijk, kinderen, geven, eten en drinken, werk, vreugde en droefheid, huizen, honden, kleding, kopen en verkopen, misdaad en straf, wetten, vrijheid, rede en hartstocht, pijn, zelfkennis, onderwijs, vriendschap, praten, goed en kwaad, gebed, genot, schoonheid, religie, dood, en virtueel.

Indien u geen weet heeft van het boek 'De profeet', nou ja, dat is misschien dan maar goed ook. Dat scheelt weer een afleer proces.
Het boek is bedoeld om in een niet erkende behoefte te voorzien, namelijk, weten waar het allemaal werkelijk wel en niet om gaat. Zodoende wordt een eventuele crisis, van welke aard dan ook, vermeden dan wel bedwongen. En zelfs als dat klinkklare onzin lijkt, dan verlicht het in elk geval de kuddekop bijverschijnselen van het alledag voor de gek gehouden worden.

Het risico van het lezen van dit boek is dat de wereld door andere ogen of brillenglazen gezien zal worden. Sommigen vinden dat fijn. Anderen vinden dat vreselijk of gewoon lachwekkend.

Voor wie is dit boek dan bestemd?

Het psychisch profiel van hen die dit boek zouden moeten lezen bevat onder meer een wil om anders te gaan denken dan de meut. En dat zijn hen die minimaal heel af en toe ergens niet mee eens zijn. Hoe oud of jong dat profiel is, ach joh, schei toch uit over leeftijd. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen