€ 17,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De egoïst Max Stirner

Hans Jansen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Onbegrepen, verguisd, vergeten, eeuwige dissident; tot deze kwalificaties verdoemd, bleef het werk van filosoof Max Stirner voor velen onbekend. Als pleitbezorger van het ‘egoïsme’ werd Stirner jarenlang doodgezwegen omdat hij in zijn boek "De enkeling" en zijn eigendom de grondgedachten van alle populaire ideologieën en religies resoluut naar het rijk der fabelen verwees. Nu in het westen deze grote stromingen aan belang hebben ingeboet, vinden Stirners opvattingen steeds meer weerklank.

  Stirner was zijn tijd ver vooruit. Hij ontvouwde ruim 150 jaar geleden de natuurlijke aard van de mens: die van egoïst, de zichzelf dienende. Evenwel: slechts een enkeling behartigt werkelijk zijn eigenbelang. De rest laat zich nog steeds misleiden door oneigenlijke zaken als overheden en goden.
  Meedogenloos, provocerend, ironisch, en met een stortvloed aan aforismen opent Stirner zijn lezers de ogen, houdt ze een spiegel voor en trekt de sluier van hypocrisie weg.
  Schrijvers als F. Nietzsche, B. Traven, en J.P. Sartre traden in zijn voetsporen.

  Hans Jansen wekt deze Duitse vrijdenker uit de negentiende eeuw weer tot leven in een wereld van Napoleontische oorlogen, revoluties en grote ontdekkingen en laat u kennismaken met zijn denkbeelden, die tijdgenoten als Karl Marx, Ludwig Feuerbach en Sôren Kierkegaard deden verbleken.

  Een uitgave in samenwerking met De Vrije Gedachte
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 158mm x 230mm
  Aantal pagina's : 114
  Uitgeverij : Uitgeverij Papieren Tijger
  ISBN : 9789067282253
  Datum publicatie : 10-2009
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen