Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 26,05


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De lakenvelder

Reurt Boelema • Boek • hardback

 • Samenvatting
  De Lakenvelder
  De spannende geschiedenis van een zeldzaam oud-Nederlands, fotogeniek ras.

  De koe met de witte band over de buik: wie kent haar niet? De Lakenvelder is het meest in het oog springende Nederlandse rundveeras.

  Tot een eeuw geleden werd de Lakenvelder vooral beschreven als rund voor de adel, dat leuk stond in parken en kasteeltuinen. Het gebrek aan een hoge productiecapaciteit heeft het ras echter bijna de das omgedaan. Het dieptepunt lag in de jaren zeventig, toen de melkveehouderij intensiveerde en de fokkerij vooral oog had voor koeien met een hoge melkproductie.

  Enthousiaste Lakenvelderhouders gingen de strijd aan om met een populatie van enkele honderden dieren het ras te behouden. Tegenwoordig kent de Lakenvelder een populatie van ongeveer 3.000 dieren. Hoewel het een zeldzaam ras blijft, zijn ze regelmatig te bewonderen in de weides rondom boerderijen. Hier grazen ze als ware fotomodellen door het landschap.

  'De Lakenvelder, niet uit het veld te slaan' is het eerste boek over dit oud-Nederlandse ras en bevat een unieke verzameling van foto's en illustraties. Daarnaast komt de spannende geschiedenis uitgebreid aan bod, aangevuld met interessante wetenswaardigheden en leuke anekdotes.

  Een prachtig naslagwerk voor iedereen die van koeien houdt.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 218mm x 255mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Roodbont Publishers B.V.
  ISBN : 9789087401658
  Datum publicatie : 06-2014
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 26,05


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen