Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 15,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Shalom
  Shalom (boek)

Eva

Myriam Boelhouwer • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Eva Meidoorn is 10 jaar oud en een net, goed opgevoed en zeer gehoorzaam meisje uit een gereformeerde familie. Tot een nare gebeurtenis haar leven volledig verandert. Ze laat het christelijke geloof achter zich en verandert haar hele levensstijl. Ook ontdekt ze op dat moment haar paranormale gaven. Haar familie is woedend, maar van het lieve gehoorzame meisje dat Eva eerst was, is weinig meer over.
  Wanneer Eva 17 jaar is, in januari 1980, vliegt ze voor een vakantie naar Hong Kong. Daar in het hotel wordt ze gebeld door haar vader. Hij is achter haar paranormale activiteiten gekomen en verbiedt haar thuis te komen. Eva zal ook nooit meer thuiskomen. Op de terugweg naar Amsterdam verongelukt haar vliegtuig.

  Dertien jaar na het ongeluk, in januari 1993, zorgt een blikseminslag voor grote paniek tijdens de jaarlijke herdenking van de vliegramp. Volgens de 14-jarige Irene, die in de buurt woont, was dit geen gewone blikseminslag maar iets bovennatuurlijks. Zij en haar beste vriendin Angelina gaan op onderzoek uit. Zit er een passagier van het vliegtuig achter de ongewone gebeurtenissen op de plek van de ramp? Is het Eva?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 153
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 06-2012
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 15,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Samen lopen ze naar de brug. Angelina kijkt naar de bomen aan de rand van het veld. Ze ziet een witte veeg tussen de bomen doorschieten. Vlug knippert ze met haar ogen. De witte veeg is al snel weer verdwenen. Irene lijkt het ook gezien te hebben, want ze draait haar hoofd om en kijkt Angelina verschrikt aan.
‘Wat was dat?’ vraagt Angelina.
Nu voelt ze toch een beetje angst opkomen.
‘Ik heb geen idee,’ zegt Irene.
Ze lopen verder naar de brug. Plotseling komt er zo’n zelfde harde en koude windvlaag die Angelina die ochtend ook voelde. Irene klemt zich vast aan de brug. Angelina houdt zich vast aan een boompje dat naast de brug staat. Blaadjes vliegen hen om de oren. De windvlaag maakt een spookachtig geluid. Dan horen ze de stem bij de steen die iedereen bedoelt. De wind stopt meteen.
‘...niemand mag het vergeten. Daar zorg ik voor. Die meid...’
‘Dat is het!’ fluistert Irene. ‘Dat is de stem. Ze praat tegen iemand. Tegen één van de overleden. Waarschijnlijk gewoon iemand die komt herdenken.’
‘En die wind dan?’ vraagt Angelina. ‘Dit is toch te eng voor woorden?’
Irene knikt.
‘We moeten kijken of we iemand bij de steen zien,’ fluistert ze.
Angelina tuurt naar de steen.
‘Ik zie niemand,’ zegt ze zacht.
De stem praat nog steeds tegen de steen. Ook Irene doet een poging om een gedaante te onderscheiden.
‘Ik zie ook niemand,’ zegt ze dan.
Angstig kijken ze elkaar aan.
‘Hallo?’ roept Irene, maar haar stem klinkt zo schor dat de persoon bij de steen het nooit gehoord kan hebben.
‘Niet doen!’ sist Angelina.
‘We moeten weten wat dit is, Angelina,’ zegt Irene. ‘Als dit gewoon een bezoeker is kunnen we aan haar vragen of ze de laatste tijd iets verdachts heeft ….’
‘Wees eens stil!’ commandeert Angelina.
Irene houdt abrupt haar mond. Angelina luistert aandachtig naar de stem.
‘Misschien is ze nuttig,’ zegt de stem. ‘Maak je niet te druk. Alles komt goed. Binnenkort zijn we weer samen. Als mijn missie is voltooid.’
De stem klinkt kalm en vriendelijk. Aan de andere kant heeft het iets angstaanjagends.
‘Het lijkt wel of ze staat te bellen, maar dan zonder telefoon’ zegt Angelina. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen