€ 19,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Iza, ons wondertje

Cindy Johannes • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Iza gaat de wereld verbazen!

  Als na de geboorte van ons tweede prinsesje blijkt dat het helemaal mis is in haar hoofdje, kan ik niet anders dan geloven dat zij de wereld gaat verbazen. Ons leven verandert van zorgeloos naar onzeker met een meervoudig gehandicapt meisje.

  Ons wondertje ontwikkelt zich niet en de epilepsie is de baas over haar te kleine hoofdje. Toch zie ik in haar ogen naast pijn vooral veel liefde. Die liefde zorgt ervoor dat ons gezin nog sterker wordt en dat we samen doorvechten tot het bittere einde.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 200mm
  Aantal pagina's : 134
  Uitgeverij : KidzRock
  ISBN : 9789090332932
  Datum publicatie : 06-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,7 uit 3 reviews)

  14-08-2020
  Oneindig veel liefde
  Wat een mooi en emotioneel boek. Een boek met humor ondanks het ontzettend heftige verhaal, veel verdriet, hoop maar vooral heel veel liefde. Liefde voor Iza en liefde voor elkaar. Wat een mooi en lief meisje is Iza en wat een geweldig gezin heeft ze. Absoluut een aanrader om te lezen.


  Geplaatst door uit Zwanenburg , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  02-08-2020
  Mooi en liefdevol boek
  Als oma van Iza dit mooie en zo liefdevol geschreven boek, met heel veel tranen en af en toe een lach gelezen.

     Je leest het in een keer uit.

  Geplaatst door uit Hoorn , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  17-07-2020
  Mooi
  Een mooi verhaal van een sterk gezin. Zoveel tegenslag en verdriet en toch zo van de kleine dingen genieten. Momentjes bewust pakken om weer op te laden. Zo veel respect voor dit gezin. Leest goed. In 1 dag had ik het uit.

     Fijn formaat boek
     Met foto’s dat was mooi

  Geplaatst door uit Zwanenburg , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 19,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

’s Ochtends kwam ik de kinderarts tegen na mijn rondje koffie met sigaretje. Hij vroeg of Martijn ook zo kwam, want hij wilde ons samen spreken. Dat kon niet anders dan slecht nieuws zijn, want als we naar huis mochten had hij wel gezegd: “Bel hem op en zeg dat hij de Maxi-Cosi niet moet vergeten.” De meeste dromen zijn bedrog.
We namen weer plaats in de helkamer. Het was niet goed, de kinderarts wilde toch echt observatie voor de epilepsie op de Intensive Care van een academisch ziekenhuis, waar de neuroloog haar goed in de gaten kon houden. Onze kleine dame moest diezelfde ochtend nog in een ambulance overgebracht worden. Ik wilde mee, maar de kinderarts zou bij haar blijven, zodat wij samen konden rijden. Dit werd allemaal sneller besloten dan wij het überhaupt konden beseffen. Samen rijden was nog gevaarlijker dan met drank op bellend achter het stuur zitten. Dat we die rit overleefd hebben en er bijna tegelijk met de ambulance waren was echt een wonder.
Bij aankomst liepen we verdwaald rond. We hadden geen idee waar we moesten zijn en de sfeer in dit ziekenhuis was zo naar. Ik voelde me meteen zwaar en somber. Waar waren we nu weer terecht gekomen? Eenmaal aangekomen op het hoogste doodlopende punt werden we niet gehoord. Niemand kon of wilde ons iets vertellen en we moesten wachten op de gang. Niet bepaald een gezellige situatie en ik keek naar de etalage waar een boekje lag: Mijn zusje is een sterretje.
NEE! Ik wilde dit allemaal niet. Toen hoorde ik Iza huilen. Ik wilde schreeuwen, huilen en liep maar heen en weer. Laat me verdomme bij mijn kind, waarom mogen we er niet bij? Toen begon ik te twijfelen of het wel Iza was, maar we kregen geen antwoord. Het werd stil en we mochten de steriele, donkere ruimte in. Daar lag ons meisje, in weer een plastic terrarium, maar met dit keer naaldjes in haar hoofd met een theedoek eromheen. What the fuck?! Waren jullie dit aan het doen, terwijl wij op de gang zaten? In wat voor buitenaardse wereld zijn we terechtgekomen?

Met onze ziel onder onze armen gingen we die avond naar het Ronald McDonald Huis om de hoek. Het leek wel een hotel. We hadden een mega kamer met een mooie badkamer en zelfs een balkon. Daar dronk ik na negen maanden mijn eerste glas (maak er maar glazen van) wijn en we rookten een paar sigaretten. We wisten niet wat we moesten zeggen, want we zagen het gewoon niet meer zitten. Er landde een kraai op de tafel en dat was de eerste keer dat ik dacht: ga maar Iza, het is goed zo. Dit is geen leven. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen