€ 12,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 8,95

Kansen voor extra vierge olijfolie in de gezondheidszorg en sport.

Cecile van Berkum • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het Mediterraan dieet met extra vierge olijfolie is waarschijnlijk het meest gezonde dieet op aarde. Helaas kunnen maar weinig mensen in Nederland extra vierge olijfolie onderscheiden van een olie van mindere kwaliteit. Dit beknopte boek vertelt alles over extra vierge olijfolie en de positieve effecten ervan op onze gezondheid, gezondheidszorg, sport en duurzaamheid. Het boek maakt vanuit verschillende perspectieven duidelijk waarom het verstandig is om te eten met extra vierge olijfolie.
  ————-
  “Mijn grote complimenten voor dit boek. Zelfs als maar de helft van de claims waar zou zijn, is extra vierge olijfolie wetenschappelijk en gezondheidstechnisch/medisch zeer interessant.” Dr. Edward Dompeling, Longarts Kindergeneeskunde, Universiteit Maastricht University.

  “Ik was bijna door mijn schier onuitputtelijke voorraad extra vierge olijfolie heen. Net nu het kook- en bakseizoen voor de deur staat. Paniek dus.” Laurens ten Dam, wielrenner.

  “Dit heerlijke boek gaat eerst en vooral over het genieten van de unieke smaken van extra vierge olijfolie. Maar het boek is zó veel meer. Op zoek naar de gezondheidseffecten van olijfolie is het boek stevig geworteld in de wetenschap.” Dr Annemiek Roelofs, huisarts, Leuven.

  Cecile van Berkum (1967) studeerde af als organisatiepsycholoog en werkte als organisatie-adviseur. Vanaf 2008 dook ze diep in de culinaire tradities van Spanje. Extra vierge olijfolie is een cruciaal aspect van deze simpele en smaakvolle keuken. Cecile werd een gepassioneerd ambassadrice van dit vruchtensap en zijn verbazingwekkende eigenschappen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 0
  Uitgeverij : Saborpuro producties
  ISBN : 9789463455992
  Datum publicatie : 03-2019
 • Inhoudsopgave
  1.Inleiding

  1.1 Diëten en gezondheid: wat is nieuw?
  1.2 Doel van dit boek
  1.3 Structuur
  1.4 Voor wie?

  2. Het mediterrane dieet

  2.1 Op het menu: de Mediterrane voedselpiramide
  2.2 Voordelen voor het lichaamsgewicht
  2.3 Populair
  2.4 Milieuvoordelen van het mediterraan dieet
  2.5 De verkeerde afslag

  3. Extra vierge olijfolie versus “olijfolie”

  3.1(Extra) vierge olijfolie
  3.2 Vierge olijfolie
  3.3 Olijfolie
  3.4 Pomace (Sansa), geraffineerde olie
  3.5 Extra vierge olijfolie: het verse vruchtensap
  3.6 Beste kwaliteit extra vierge olijfolie
  3.7 Best practice: Finca Duernas

  4. Het mediterrane dieet met extra vierge olijfolie: voordelen voor de gezondheidszorg

  4.1 Tien grote gezondheidsproblemen waarvoor het mediterrane dieet met extra vierge olijfolie gunstig is
  4.2 Discussie: olijfolie in de blogosfeer
  4.3 Kansen
  4.4 Kosten verlagen en toch een betere gezondheidszorg

  5. Uitstekende extra vierge olijfolie voor atleten: een voorbeeld van innovatieve samenwerking

  5.1 Verbluffende resultaten 2017 en 2018
  5.2 Kansen voor sporters en fitness
  5.3 Race naar de top

  6. Hoe vind je een heel goede extra vierge olijfolie

  6.1 Aanhoudende mythen over olijfolie ontkracht
  6.2.Moet het biologische olie zijn?
  6.3 Het keurmerk

  7. Samenvatting, conclusies en acties

  7.1 Leef volgens het Mediterrane dieet
  7.2 Economische gevolgen thuis, op het werk en in instituties
  7.3 Kansen voor koks
  7.4 voordelen voor het milieu

  Referenties
  Illustraties en foto’s
  Over de auteur
  Dankwoord
 • Reviews (8,7 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  05-07-2020
  superinteressant boek. olijfolie is super!
  Goed en leuk boek heeft Cecile van Berkum hier geschreven! Heel veel ins en outs van olijfolie die ik ( en de meeste mensen) niet wisten. De uitleg en koppeling met het "mediterrane dieet" is ook heel verhelderend. En ook prachtig dat de mannen van sunweb er harder van gaan fietsen (of beter herstellen!). Super duidelijk verhaal over de vetten uit olijfolie, maar ook de antioxidanten/polyfenolen komen mooi voorbij. Aanrader!

     Veel informatie
     dwarsverbanden: sport, wetenschap
     geen directe vergelijking producten

  Geplaatst door uit utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  20-06-2019
  Echte smaken liegen niet....
  Eindelijk is het verhaal over Extra Virgine Olijfolie in één boek te lezen. Het boek is zo goed onderbouwd, helder geschreven en voorzien van prachtige illustraties die je de olijfolie bijna doen proeven. Cecile van Berkum heeft inmiddels haar reputatie als expert op het gebied van Extra Virgine Olijfolie wel waargemaakt. In haar TEDTalk en haar boek laat ze zien welke gezondheidsvoordelen zitten aan 2 lepels olijfolie per dag. Extra Virgine Olijfolie is zoveel meer dan puur vruchtensap. Ik ben blij dat ik ook al eens bij haar in Spanje heb mogen proeven aan de heerlijke Mediterrane manier van leven, eten en genieten. Dit boek brengt je naast alle waardevolle informatie ook inzicht in hoe we met z'n alle veel beter en gezonder kunnen gaan leven en eten. Kortom, een boek met het echte verhaal en wetenschappelijk onderbouwde informatie, waarin je de passie proeft.

     helder verhaal met veel informatie
     \'Lekker\' leesbaar

  Geplaatst door uit Berg en Terblijt , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  20-06-2019
  Pure gezondheid
  Na een bezoek aan de streek in Spanje en het lezen van het boek van Cecile, gaat er een wereld voor je open. Heldere informatie die voor iedereen nuttig is, hoe eenvoudig kan het zijn het pure van de olijfolie te gebruiken in je leefstijl. Ze legt het heel overzichtelijk uit. Dank je wel Cecile


  Geplaatst door uit Limburg , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 12,95

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

In hoofdstuk 2 wordt uitgelegd wat extra vierge olijfolie nu eigenlijk is en wat het verschil is met andere olie die geproduceerd wordt uit olijven. Het is belangrijk om te weten wat u gebruikt, want hoe meer ‘extra’ een vierge olijfolie is, hoe beter die is voor uw gezondheid. Dit hoofdstuk besteedt daarom ook aandacht aan de best practices voor het produceren van een uitstekende extra vierge olie.
Hoofdstukken 3 en 4 bespreken het potentieel van het mediterrane dieet
en de extra vierge olijfolie in de gezondheidszorg en sport. Hoewel dit rond de Middellandse Zee en bij voedingsdeskundigen in heel Europa bekend
is blijven de gunstige eigenschappen van extra vierge olijfolie nog steeds onderbelicht bij het grote publiek. Hoofdstuk 3 somt een aantal ziekten op, waarop aanzienlijk minder risico is door het mediterrane dieet . Daarbij horen cardiovasculaire aandoeningen, obesitas en bepaalde soorten kanker. Er wordt ook verwezen naar elementen in de samenstelling van de extra vierge olijfolie die daarvoor zorgen. In de slotparagrafen van dit hoofdstuk wordt gepleit voor veranderingen in institutionele keukens om op die manier ziekten te voorkomen .
Dankzij de excellente eigenschappen van extra vierge olijfolie komt
deze langzaam in de belangstelling van professionele sporters en fitness adepten. Hoofdstuk 4 legt uit wat de voordelen zijn van een op olijfolie gebaseerd dieet voor atleten in duursporten. Het hoofdstuk beschrijft daarnaast ook een succesvolle samenwerking tussen een professionele sportvoedingsdeskundige, een innovatieve bakkerij en een producent van uitstekende extra vierge olijfolie.
Wat mensen denken dat ze weten over olijfolie, berust maar al te vaak op misverstanden en halve waarheden. Hoofdstuk 5 vat de meest hardnekkige misvattingen over olijfolie samen en zet hier de feitelijke waarheden tegenover. Veroorzaakt olijfolie diarree? Moet je ‘koudgeperst’ kopen omdat die olie altijd goed is? Wordt de beste olie geproduceerd in Italië? ×
SERVICE
Contact
 
Vragen