€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Lessen uit het Dal
  Lessen uit het Dal
 • Cover Lessen uit het Dal
  Lessen uit het Dal

Lessen uit het dal

Roel Cremer • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Minder prettige voorvallen overkomen ons allemaal: kleine tegenslagen tot onuitwisbare ervaringen, het verlies van baan, een ongeluk of het verlies van naasten. Sommige tegenslagen worden ervaren als rimpelingen in ons bestaan, en anderen als ware aardverschuivingen. De ervaringen dragen bij aan een vorm van ontregeling van korte, of langere duur. We kunnen klein onrecht ervaren als een groot ongemak en andersom groot onrecht bagatelliseren en er weinig of niets bij voelen. Een voorval dat ons diep raakt kerft een spoor in ons geheugen en in onze geschiedenis, soms zelfs in de collectieve. Een ‘reis naar binnen’ reikt oplossingen aan om het pad uit het dal te vinden. Dit boek beschrijft ervaringslessen die samenhangen met verlies, en in het bijzonder het verlies van werk.

  Over de auteur: Roel Cremer ontwikkelde een brede interesse voor de mens in zijn werk- en leefomgeving. Hij studeerde aan de universiteit van Groningen en promoveerde aan de universiteit van Amsterdam. Hij werkte ruim 15 jaar bij TNO om vele soorten vraagstukken in bedrijfsorganisaties aan te pakken. Onderwerp van studie en onderzoek waren ‘meetbare’ vraagstukken. Nu gaat zijn interesse uit naar minder goed meetbare onderwerpen, zoals bewustzijn en identiteit. In diverse netwerken houdt hij zich bezig met talent, competentie en leefomgeving.

  “Als iets dierbaars wegvalt hebben mensen tijd nodig om het gemis te verwerken. Ze zijn daardoor niet meer wie ze dachten te zijn. Een existentiële leegte lurkt hier: wie ben je dan nog? De tijd in het dal bestaat uit het rouwproces: het oude verhaal moet worden uitgegumd, om weer ruimte te maken voor een nieuwe duiding van je leven. Zo zijn veel mensen genoodzaakt om deze reis naar binnen te ondernemen. Het boek Lessen uit het Dal verschaft hierover vele inzichten.”
  Sabine Wassenberg, filosoof, auteur Mijn ego en ik.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 151mm x 215mm
  Aantal pagina's : 128
  Uitgeverij : DeWerkDenkers
  ISBN : 9789090295954
  Datum publicatie : 06-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 23:15 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen