Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 26,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover gids schiermonnikoog
  gids schiermonnikoog (boek)
 • Cover Puzzel Plezier Schiermonnikoog
  Puzzel Plezier Schiermonnikoog (boek)

Ode aan het eiland

Schiermonnikoog

Ed Kieckens • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het eilandgevoel

  Over het Waddeneiland Schiermonnikoog raak je niet snel uitgepraat. Dat blijkt uit de verhalen en gedichten in dit boek, geschreven door liefhebbers van het eiland. Een eiland dat gekenmerkt wordt door rust, ruimte, natuur en gemoedelijkheid. Een plek waar een mens weer tot zichzelf komt.

  In mei 2018 verscheen deel 1, al snel gevolgd door de delen 2 en 3. Dit boek 'Ode aan het eiland' sluit de reeks af met nieuwe verhalen, gedichten, foto's en meer.

  De samensteller van de vier boeken maakte ruim dertig jaren geleden kennis met Schiermonnikoog. En dat was liefde op het eerste gezicht. Die passie voor het eiland is nooit meer over gegaan. Dat leidde onder meer tot de website www.schierweb.nl en tot het samenstellen van de vier boeken.

  Credo van de samensteller: ‘Wie eenmaal op het eiland is geweest, laat er iets van zichzelf achter en ‘moet’ er dus wel terugkomen’.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 208
  Uitgeverij : SG
  ISBN : 9789080824522
  Datum publicatie : 10-2020
 • Inhoudsopgave
  Terug naar de oorsprong. Dat kan op het Waddeneiland Schiermonnikoog. Het eiland bestaat voor het grootste deel uit natuur en dat doet veel met een mens. Wanneer je op het eiland de harmonie, rust en ruimte ondergaat, kom je weer tot jezelf. Dat is in de wereld waarin we tegenwoordig leven (bijna) een zeldzaamheid geworden.

  Velen hebben het eiland in hun hart gesloten. In dit boek leest u over hun passie voor het eiland, weergegeven in verhalen en gedichten. Daarnaast zonden liefhebbers van het eiland prachtige foto's in, die de verhalen illustreren. Kortom, een ode aan het eiland.

  Een heerlijk boek als u het eiland gaat bezoeken. Maar ook om na te mijmeren na een bezoek.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 26,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

'Schiermonnikoog gaat voorbij aan de grenzen van taal. Het eiland moet je voelen, ervaren, horen en zien. Schier is puur, sereen, loslaten, rust, harmonie, vrede en bovenal voelen dat het eiland ons een allesomvattende liefde biedt die oneindig is. Het eiland neemt je mee naar je innerlijke ‘zijn’, dat in verbinding staat met het universum. Dat vereist om ervoor open te staan, te luisteren en er de tijd voor nemen.

Mijn eerste ervaring met het eiland was dan ook het gevoel van ‘thuiskomen’. Thuis komen in een omgeving waar rust en geborgenheid is. De natuurlijke staat van ‘zijn’ inspireerde mij enorm. Mijzelf kunnen zijn en verborgen talenten kunnen ontwikkelen.

De natuur op het eiland omarmt mens, dier en planten en laat ons zien en voelen dat je er mag zijn zoals je bent. Het eiland opent je hart volledig tot in de kleinste vezel; er is geen weg meer terug. Vanaf dat moment ben je ‘verkocht’ aan de puurheid van het eiland.

(Fragment uit het verhaal van Ineke Raggers) ×
SERVICE
Contact
 
Vragen