Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 17,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Sociaal Woordenboek Engels
  Sociaal Woordenboek Engels (boek)

RK

Wereldkerk, Catechese en Engels

HPP Lohman MA • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Herman Lohman, Haarlem 1947, was seminarist, hulpverlener-vakvertaler-docent Sozialpädagogik, organist, 'noabert' een Syrisch gezin en verdedigt het katholieke geloof tegen taaie misverstanden.

  Wie
  RK is o.a. voor Young Professionals op Wereldjongerendagen, maar ook hun en uw gesprekspartners thuis. Van kerkverlaters en protestanten tot atheïsten, of moslims en oosters of anders gelovigen. Ook voor groepen, zalen, klassen, uitwisselingen of zelfstudie met pastores, leraren, begeleiders en inleiders.

  Wat
  Het gaat in op rationele twijfel. Op Jezus over Zijn Kerk. Kerst en het kwaad. Gezin en genderism. Pasen en de Opstanding. Dood en leven. Pinksteren en de Geest. Oecumene, islam en vluchtelingen. En de grootst en de kleinst mogelijke verwarring rond r.k. en de seksualiteit.
  RK sluit af met een blijde slotsom, trefzeker sociaal-religieus Engels en een index van trefwoorden met paragraafnummer. Vermelde auteurs zijn online te vinden naast de betrouwbare bronnen als rkk.nl, katholiekleven.nl, rkdocumenten.nl en kn.nl.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 196
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 01-2019
 • Inhoudsopgave
  RK
  Wereldkerk, Catechese en Engels


  Voorwoord 4

  1 ONGELOOF 7
  1.1 Zeker weten 7
  1.2 Lijden, rotsen en God 10
  1.3 Sprakeloos 12

  2 KATHOLIEK 17
  2.1 De Bijbel 17
  2.2 De Overdracht 18
  2.3 Eén en universeel 20
  2.4 De 7 sacramenten 23

  3 KERSTNACHT 29
  3.1 Het kwaad en Advent 29
  3.2 Gods nucleaire gezin 33
  3.3 Geordende Liefde 36

  4 PaASjubel 45
  4.1 Versterving, dood en leven 46
  4.2 Opstaan met Christus 49

  5 PinksteRVUUR 57
  5.1 Geestelijk leven 57
  5.2 Eén of 350 kerken? 61
  5.3 De Islam en wij 64

  6 WERELDJONGEREN 73
  6.1 Kortom RK 76
  6.2 Engels 87-155

  Index 157-197
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

1.1 Zeker weten

Nu suggereert geloven of zeker weten een valse tegenstelling. Moderne jonge mensen haken daar meteen af. Zij willen feiten en geen gezweef. Toch bevestigt kennis pas je geloof met ook een bereidwillige houding van geloof. In gevleugelde woorden van Johan Cruijff "Je snapt het pas als je het door hebt". Paus JP II gaat daar in Geloof en Rede zo mogelijk nóg dieper op in (zie rkdocumenten.nl). En dit boek verantwoordt de Bron en de inhoud van het katholieke geloof zo getrouw en oecumenisch mogelijk.
Te beginnen, nu direct al, vanuit de oervraag van de moderne mens naar een Schepper en de evolutie! De meerderheid van de, uit zichzelf onwetende, wereldbevolking grijpt dan terug op slechts die ene God van Abraham en de eerste vijf beeldrijke Bijbelboeken. Echter haar kleinere helft is veel verscheidener georiënteerd en daarvan gelooft een kleine minderheid dat er geen God bestaat of dat inderdaad uit zichzelf geen mens dat kan weten. Vaak sluit zij ook openbaring uit en preekt vurig of dwingend de twijfelachtige deugd van altijddurende twijfel.

In cijfers:

Zo’n 30% is christen of joods, 25% moslim en 25% oosters of andersgelovig of n/ietsist. En de Kerk is met afstand 's werelds grootste en oudste organisatie van > 1,3 miljard katholieken, die met nog eens 1,1 mld andere christenen hereniging zoekt. Daarbij is de paus als opvolger van de nog door Christus aangewezen rots Petrus, als voorzegd, een struikelblok en steen des aanstoots voor andersdenkenden. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen