€ 21,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Stress bij honden

Clarissa von Reinhardt en Martina Nagel • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Stress bij honden is tot dusver een veel te weinig besproken onderwerp, zeker wanneer het de trouwste en grootste vriend van de mens betreft. Net als mensen kunnen honden ook door overbelasting gestrest raken, waardoor ook honden sneller ziek worden en gedragsproblemen krijgen. Dit boek informeert u over oorzaken en gevolgen van stress en legt uit, welke symptomen u bij een gestreste hond kunt observeren. De schrijfsters vertellen aan de hand van authentieke voorbeelden, tot welke gedrag- en gezondheidsproblemen het mentaal overbelasten van een hond kan leiden en hoe men de hond helpt zijn innerlijke evenwicht weer terug te vinden. Profiteer van de ervaringen, kennis en nieuwe onderzoeken die door de schrijfsters heel praktische en duidelijk beschreven worden. Het boek bevat ook een anti - stress programma voor de hond.

  Helena Schmets van Colour of Dogs heeft het boek vertaald en uitgegeven. Vierde druk. (oorspronkelijke titel: Stress bij Hunden)
  Zij heeft dit boek opgedragen aan haar dierbare hond Billie. Zij heeft fouten gemaakt omdat ze geen kennis had van stress bij honden die Billie tekort hebben gedaan. Met dit boek is haar wens u die kennis te geven om er op tijd bij te zijn en uw hond te steun te zijn door problemen te voorkomen en deze op een heel natuurlijke manier te verhelpen. Zonder dwang of straf, maar met liefde, begrip, kennis en vertrouwen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 136
  Uitgeverij : Colour of Dogs
  ISBN : 9789081025614
  Datum publicatie : 02-2017
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Inleiding
  Definitie van stress
  Fysiologie van stress
  Stress symptomen
  Stress veroorzakende factoren
  Leefomstandigheden van de hond
  Anti- stress programma
  Dankwoord
  Literatuur
  Trefwoorden
 • Reviews (8 uit 1 reviews)

  08-12-2017
  Achter elkaar uitgelezen..
  Duidelijke informatie, makkelijk te lezen, goede voorbeelden, behulpzaam.

     Duidelijke informatie
     Goed leesbaar
     Aan het ASP had ik niet zo veel.q

  Geplaatst door uit Leiden , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 21,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

BELANGRIJK: Niet alleen de tot nu toe beschreven voorbeelden van honden die last hadden van overbelasting, angst of ziekten wijzen op stress als oorzaak. Zelfs gebeurtenissen die wij als positief zouden beoordelen, zoals het spelen met de bal, kunnen stress veroorzaken. Zeer positieve, verrassende gebeurtenissen winden niet alleen honden maar ook ons mensen op.

Een hond die voortdurend hijgt (trekken aan de lijn) heeft mogelijk ook een stress probleem. Door de werking van de adrenaline worden de bloedsomloop en de ademhaling versneld, wat bij de hond behalve door een verhoogde polsslag ook tot uiting komt door hijgen. Hijgt een hond bijvoorbeeld permanent bij het auto rijden, dan moet niet alleen de binnentemperatuur worden gecontroleerd, maar ook of de hond bang is voor het meerijden in de auto en hijgt vanwege stress.

Wordt een spel tussen hond en hond of hond en mens te ruw, dan raakt de hond hierdoor buitengewoon gestresst. Dit is vaak te zien bij de puppy speelgroepen en lessen....... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen